Facebook

di 10 juli 2018 11:56

 
wo 4 april 2018 12:47

Vanochtend vond de Verkeersquiz plaats tussen de beste 5 basis scholen van Noord-Limburg. De Kameleon uit Grubbevorst, Kom.mijn uit Venlo, De Krullevaar uit Horst aan de Maas, De Koperwiek uit Venlo en de Meander uit Beesel. Na een spannende nek aan nek race werd als winnaar benoemd “ de Kameleon uit Grubbevorst” Deze school zal de regio Noord- Limburg vertegenwoordigen op de Limburgse Finale ! Wethouder B. Aldewereld van Venlo nam plaats in de jury. Het RMO Noord- Limburg zorgt samen met de overig RMO’s dat op deze ludieke wijze aandacht gegeven wordt aan verkeerslessen op basisscholen. De beelden spreken voor zich! Basisschool de Kameleon uit Grubbevorst van harte gefeliciteerd !!!

 
zo 1 april 2018 9:17

Morgen in Wanssum de trekking voor de Urban Arrow van #trendsportal

 
za 17 maart 2018 7:58

 

Nulpunt_Logo_CMYK_HRVerkeerseducatie is een onderwerp, dat alle gemeenten van het RMO Noord-Limburg een warm hart toedragen. Door het enthousiasme en de niet aflatende inzet van de scholen zijn vele kinderen met een goede 'baggage' op pad gegaan in het verkeer. Desondanks vinden wij dat er nog steeds te veel verkeersslachtoffers vallen in de ze leeftijdsgroep, sterker nog ieder slachtoffer is er één te veel. Het RMO ondersteunt het ROVL-motto 'Maak van de nul één Punt! 

ProjectencatalogusOm de scholen verder te helpen in de ontwikkeling van hun programma verkeerseducatie is een projectencatalogus ontwikkeld. Download de Projectencatalogus Verkeerseducatie (PDF, 1.5 Mb). Het is een eerste versie die de komende jaren verder zal worden vervolmaakt. Heeft u opmerkingen of vragen over de catalogus neem dan contact op met de coördinator van het RMO via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de ‘aspirant’ projectencatalogus zijn projecten opgenomen voor de leeftijds­­groep van 0 tot 12 jarigen. Sommige projecten hebben al jarenlang nut en noodzaak bewezen, hoewel we allen weten dat subjectieve (gevoelsmatige) verkeersveiligheid zich moeilijk laat meten. Bestaande projecten moeten continue tegen het licht worden gehouden. Gekeken moet worden of projecten op onderdelen moeten worden aangescherpt of vernieuwd. Andere projecten verdienen kansen om tot volle wasdom te komen en kunnen mogelijk in eerste instantie als pilotproject worden ingezet. De projectencatalogus biedt een handreiking en doorkijk, waar het RMO-NL zich de komende jaren op wil gaan richten. Hier ligt geen blauwdruk, maar een projectencatalogus in wording dat met alle RMO-partners de komende tijd moet worden aangescherpt, vormgegeven en aangevuld. Kortom een groeidocument.

Hopelijk zijn vele projecten komende jaren terug te vinden in de uitvoeringsprogramma’s van de deelnemende RMO-gemeenten en de verkeersveiligheid­-partners binnen de regio. Bijkomend voordeel is dat verkeerseducatieve en verkeerscommunicatieve maatregelen maar een fractie kosten in vergelijking tot infrastructurele projecten en dat vormt zeker op dit moment ook een heel belangrijk financieel (kruis-)punt.

Ike Busser

Bestuurlijk voorzitter

RMO Noord-Limburg

Peter van Wijlick

Coördinator Regionale Mobiliteit RMO Noord-Limburg

E: Peter@rmonoordlimburg.nl

T: 0621146598

Cecile van Herten

Beleidsmedewerker RMO Noord-Limburg

E: Cecile@rmonoordlimburg.nl

T: 0621568026

Twitter

Peter van Wijlick Vanochtend vond de Verkeersquiz plaats tussen de beste 5 basis scholen van Noord-Limburg. De Kameleon uit Grubbevor… https://t.co/5u43XNL2DV
Peter van Wijlick Morgen in Wanssum de trekking voor de Urban Arrow van #trendsportal https://t.co/C3ygAUj8h8