Facebook

zo 4 november 2018 22:02

 
do 1 november 2018 17:20

 
vr 5 oktober 2018 10:56

 
wo 3 oktober 2018 21:30

 

Nulpunt_Logo_CMYK_HRVerkeerseducatie is een onderwerp, dat alle gemeenten van het RMO Noord-Limburg een warm hart toedragen. Door het enthousiasme en de niet aflatende inzet van de scholen zijn vele kinderen met een goede 'baggage' op pad gegaan in het verkeer. Desondanks vinden wij dat er nog steeds te veel verkeersslachtoffers vallen in de ze leeftijdsgroep, sterker nog ieder slachtoffer is er één te veel. Het RMO ondersteunt het ROVL-motto 'Maak van de nul één Punt! 

ProjectencatalogusOm de scholen verder te helpen in de ontwikkeling van hun programma verkeerseducatie is een projectencatalogus ontwikkeld. Download de Projectencatalogus Verkeerseducatie (PDF, 1.5 Mb). Het is een eerste versie die de komende jaren verder zal worden vervolmaakt. Heeft u opmerkingen of vragen over de catalogus neem dan contact op met de coördinator van het RMO via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de ‘aspirant’ projectencatalogus zijn projecten opgenomen voor de leeftijds­­groep van 0 tot 12 jarigen. Sommige projecten hebben al jarenlang nut en noodzaak bewezen, hoewel we allen weten dat subjectieve (gevoelsmatige) verkeersveiligheid zich moeilijk laat meten. Bestaande projecten moeten continue tegen het licht worden gehouden. Gekeken moet worden of projecten op onderdelen moeten worden aangescherpt of vernieuwd. Andere projecten verdienen kansen om tot volle wasdom te komen en kunnen mogelijk in eerste instantie als pilotproject worden ingezet. De projectencatalogus biedt een handreiking en doorkijk, waar het RMO-NL zich de komende jaren op wil gaan richten. Hier ligt geen blauwdruk, maar een projectencatalogus in wording dat met alle RMO-partners de komende tijd moet worden aangescherpt, vormgegeven en aangevuld. Kortom een groeidocument.

Hopelijk zijn vele projecten komende jaren terug te vinden in de uitvoeringsprogramma’s van de deelnemende RMO-gemeenten en de verkeersveiligheid­-partners binnen de regio. Bijkomend voordeel is dat verkeerseducatieve en verkeerscommunicatieve maatregelen maar een fractie kosten in vergelijking tot infrastructurele projecten en dat vormt zeker op dit moment ook een heel belangrijk financieel (kruis-)punt.

Ike Busser

Bestuurlijk voorzitter

RMO Noord-Limburg

Peter van Wijlick

Coördinator Regionale Mobiliteit RMO Noord-Limburg

E: Peter@rmonoordlimburg.nl

T: 0621146598

Cecile van Herten

Beleidsmedewerker RMO Noord-Limburg

E: Cecile@rmonoordlimburg.nl

T: 0621568026